Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 17, 2008

Aftellen tot ons Nederlandse bezoek!

Gisterochtend hadden Mary Ellen en ik voorlopig onze laatste training met Marceleus. Ik schrijf voorlopig, omdat het erin zit, dat we in september op zaterdagen met hem gaan werken. We hebben besproken met hem, dat we serieus willen trainen, want sommige sessies werden kletspartijen en daar zit ik niet op te wachten. We zullen zien.

Na de training ben ik gauw naar Petco gegaan om Cosmo's eten aan te vullen. Gewoonlijk neem ik Cosmo dan graag mee, maar ik had nog andere dingen te doen en het is veel en veel te warm voor hem in de auto en ook buiten de winkels. Hij moest dus deze keer zijn luchtjes en snack daar missen.

Ineke is zo aardig geweest een aantal typisch Nederlandse boodschappentassen te kopen bij 't Kruidvat. Ze stuurt er mij een op en ik heb beloofd haar in ruil daarvoor een tijdschrift te sturen, want ik heb al een kwart eeuw geen Nederlandse rekening meer. Ik kan niet wachten om mijn Whole Foods tas te verruilen voor een "Delfts Blauwe" tas!

Bij de Rite Aid ging ik op zoek naar een van de tijdschriften, die ze noemde. Tot mijn verbazing hadden ze in het enorme tijdschriftenrek de toch heel populaire Ladies Home Journal niet. Het werd dus de Family Circle, wat ik zelf ook leuk vind en een abonnement op heb.

Op de terugweg ben ik meteen maar bij het postkantoor langsgegaan en heb het opgestuurd. Geen idee, wanneer ik daar anders tijd voor zou hebben de komende paar weken.

Bij Whole Foods haalde ik makkelijk worstjes, brood en tomatensoep voor het avondeten. Ze hebben er de heerlijkste kipworstjes. Mijn favorieten (en ook die van Katja) zijn die met spinazie en feta kaas. Klinkt heel vreemd, maar het smaakt naar meer!

Na de lunch ben ik gaan zwemmen, wat met dit weer echt de enige cardiobeweging is, waar ik me goed bij voel. Het is veel te warm om te lopen of zelfs te fietsen, tenzij je heel vroeg gaat en ik heb nog steeds erge moeite om voor half negen mijn bed uit te komen!

Bij de post zaten de aankondigingen van onze verzekering, dat ze voor Saskia's ziekenhuisbezoek hebben betaald. Onvoorstelbaar, wat een bedrag voor het ziekenhuis alleen: $12820! De verzekering betaalde daar ongeveer $8400 van, want ze hebben altijd een soort discount regeling met de ziekenhuizen.

Aan het einde van de middag had ik een afspraak met Thu en heb weer keurige nagels. De massagestoelen daar zijn zo lekker, dat ik de tijd helemaal vergat (ook omdat ik het Queen of Babble boek bijna uithad). Na een half uur waren mijn nagels wel heel goed droog in ieder geval!

Nu Christine ook ver weg woont willen we onze telefoonrekening verlagen. We hebben nu Verizon en die rekenen heel wat voor lange afstands gesprekken. Rick heeft nu op onze tweede lijn Vonage geinstalleerd, dat kost $25 per maand en gesprekken naar Nederland zijn nu ook gratis! Nu zullen veel mensen zeggen, dat ik ook Skype zou kunnen gebruiken, maar om de een of andere duistere reden krijg ik dat niet werkend op mijn computer.

Vanochtend merk ik tot mijn ontzetting, dat het koffiezetapparaat alle medewerking weigert! Een paar kopjes koffie zijn voor mij 's ochtends onontbeerlijk! En natuurlijk krijgen we nu ook gasten en dan kan ik geen koffie zetten. Die noodtoestand moet uiteraard opgelost worden!

Online zoek ik naar hetzelfde Black and Decker Space Saver apparaat, dat we nu hebben. Targets website is wat dat betreft heel handig, want je kunt kijken, of de winkels bij jou in de buurt het produkt voorradig hebben. Dat is het geval bij een Target in Fairfax, waar ik nog nooit geweest ben.

Meteen ga ik op weg om zeker te zijn, dat ze het inderdaad hebben. Onderweg stop ik bij Starbucks voor een ijskoffie en een sandwich. Getuige de rij, die er staat, zal deze winkel vast niet sluiten. Later hoor ik op de radio, dat er in Virginia maar vijf Starbucks winkels zullen sluiten, geen van allen in dit gebied. Hey, Northern Virginians need their cup of Java!

Bij de Target vind ik tot mijn grote vreugde nog een van de koffiezetapparaten! Hoera! Natuurlijk kan ik het niet laten om niet even bij de sportkleding te kijken. Daar vind ik een leuk skort en topje in felblauw en donkerblauw uiteraard!

Voldaan ga ik huiswaarts met onderweg nog een stop bij Total Wine om de lekkere Yellowtail rose te kopen. Het is altijd even zoeken in deze gigantische zaak. Onvoorstelbaar, wat een selectie wijnen ze hebben!!

Vanmiddag ga ik het zwembad maar weer onveilig maken en als het goed is, kunnen we Petra, Erik, Robin en Lisa aan het einde van de middag verwachten. We hebben enorm veel zin in hun bezoek!

8 reacties:

Anoniem zei

Veel plezier met jullie bezoek uit Nederland dit weekend.

Trouwens Skype werkt hier ook niet, wel msn met de webcam, dat gaat heel goed :-).

Fijn weekend!

Anoniem zei

Had een goed werkende Skype op mijn computer tot ze een paar weken geleden met een update kwamen om de gesprekskwaliteit te verbeteren (was heel erg nodig) en daarna..........als ik Skype activeer heeft niemand meer internet hier (ook ik niet), het modem wordt gereset automatisch (?!)en ook Skype doet het dan niet meer natuurlijk. Heb het nu maar helemaal van mijn computer verwijderd, even genoeg van Skype nu...


Klinkt wel goed die worstjes !

Anoniem zei

Eindelijk.. het langverwachte Nederlandse bezoek is onderweg! Geniet van elkaar gezelschap.

USA2007 zei

Ik heb zelf een internet telefoon abonnement van Lingo. Voor ongeveer $28 per maand incl tax en fees bel ik gratis in de US en Canada en zelfs naar Nederland, Benelux, UK en nog meer Europese landen. Bevalt goed en kwaliteit is prima. Hoe bevalt Vonage?

Klikt goed die worstjes bij Whole Foods. Moet ik van de week toch ook een keer langs.

Veel plezier met het bezoek uit Nederland.

Sue in Orlando

Anoniem zei

Zo, dat wordt weer extra gezellig de komende dagen met het bezoek uit Nederland! Geniet er van... mede door het mooie weer bij jullie. In Ned.is het huilen met de (regen)pet op, veel regen en zo'n 18 graden, yek!!

Petra zei

Wij hebben vanaf het begin Vonage en bevalt ons heel goed!
Ook Skype trouwens en hier doet hij het gelukkig nog steeds....
Veel plezier met het aanstaande bezoek.

Ineke zei

Fijne dagen met je Nederlandse bezoek!

gr, Ineke

Anja zei

Veel plezier met het bezoek uit nederland!
Gelukkig doet skype het hier goed, ik gebruik het bijna dagelijks.