Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 24, 2008

Alweer de laatste dag!

De storm van gisteravond heeft, zoals gewoonlijk, de lucht weer helemaal schoongewassen. Het is stralend weer, een stukje koeler en helemaal geen luchtvochtigheid.

Petra en ik nemen de gelegenheid waar om een fietstochtje te maken. Het is super fietsweer, niet te warm en met een lekker briesje. Veel dieren zien we vandaag niet, alleen een prachtige bluebird en het gewoonlijk kleine grut: eekhoorns en cardinalen. Binnenkort moet ik echt mijn fiets laten maken, want hij weigert regelmatig om te schakelen, waardoor ik in de zwaarste versnelling de heuvel op moet!

Thuis treffen we de rest van de Schoontjes ook helemaal paraat aan. Na een snelle douche gaan we op weg naar Fairfax Corner. Daar winkelen we wat in het Europees aandoende winkelcentrum.

Morgen gaan Erik en Petra en de kinderen naar het zuiden rijden. Ze stoppen dan nog een paar dagen onderweg voor ze in Florida aan zullen komen. Daarvoor halen we met mijn AAA kaart gratis kaarten en tourboeken uit de automaat bij het AAA kantoor.

Dan kijken we rond in de enorme REI winkel. Daar hebben ze zoveel sportdingen, die ik graag zou willen hebben, maar de prijzen zijn flink. Wel vindt Petra er een Camelbak, waar iemand in Nederland haar om gevraagd had.

Bij Ann Taylor Loft gaan wij dames naar binnen, terwijl de heren op een bankje buiten wachten. Om onverklaarbare redenen ben ik twee van mijn favoriete topjes kwijt, dus ik wil kijken of ik hier een nieuwe kan vinden. Ik slaag met een grijze bermuda (50% korting!) en een groen topje.

Als we bij Lucy komen parkeert Petra de mannen weer op een bankje en gaan wij kijken of ze nog wat leuks hebben. Lisa wordt helemaal enthousiast, als ze een paar Reef slippers vindt voor slechts $5!

Uitgewinkeld rijden we naar een benzinestation, waar ik Erik laat zien, hoe het tanken hier allemaal in zijn werk gaat. Daarna gaan we naar de enorme Whole Foods in Fairfax om lunch te eten.

Direct bij binnenkomst mogen we gele kiwi's proeven. Heerlijk! Niet zo zuur als de groene versie. We kopen er dus meteen een aantal van. Al proevend van allerlei lekkernijen lopen we de winkel door.

Petra en ik weten al, wat we willen eten als lunch: sushi! We bestellen half zalm, half tonijn met de multi grain rijst. En we nemen er een soya rol met avocado en komkommer bij. Het is weer smullen geblazen! Erik, Robin en Lisa doen zich tegoed aan een mix van de vele salades, die deze Whole Foods te bieden heeft.

Na de lunch rijden we naar Washington en de Memorial Bridge over. Ons doel is Arlington National Cemetery, waar we al meteen parkeerplaats vinden. We lopen de heuvel op naar het graf van de John F. Kennedy en Jackie Kennedy-Onassis. Zoals altijd is het weer indrukwekkend in zijn soberheid.

Langs het graf van Robert Kennedy, zo mogelijk nog soberder, lopen we naar beneden naar het graf van de onbekende soldaat. Hier willen we de ceremonie van de wisseling van de wacht zien en hoeven daarop maar een paar minuten te wachten.


De inspectie is minutieus!

We staan recht naast de geweersinspectie, want dat vind ik altijd het interessantst om te zien. Hoe precies de commandant nagaat, dat er geen stofje op zit en dat alles exact zo is als het hoort. Het is een proces van een paar minuten! En altijd vraag ik me af, wat er zou gebeuren, als hij iets verkeerds opmerkt.


Details van het uniform van de commandant

Het Arlington House, het huis, waar Generaal Lee voor de Burgeroorlog woonde, wordt op het moment gerenoveerd en er staan geen meubels in. We laten dat dus maar voor wat het is.

Via de George Washington Memorial Parkway rijden we terug naar Vienna. Daar stoppen we bij de Giant voor wat sappen en andere benodigdheden. Bij de Self Checkout rekenen we af.

Thuis gaan we lekker buiten zitten lezen en computeren. Dit weer is meer zoals het gewoonlijk in september is, dan in midden juli, zo zonder de vochtigheid. We moeten er dus even van genieten.

Vanavond is dus alweer de laatste avond voor de familie Schoon verder naar het zuiden reist. Wat is de week omgevlogen!

Als afscheidsmaal gaan we naar de Elephant and Castle in Washington. Iedereen smult er van het lekkere "pub" eten.

De zon is tijdens het eten ondergegaan en we rijden een rondje "monumenten bij avond". Bij het Capitool stappen we uit om foto's te nemen van de perfecte reflectie in de Reflecting Pool. De andere monumenten zien we vanuit de auto.




Een moedereend bewaakt haar kroost bij de Reflecting Pool

Thuis gaat Robin met Katja en haar vrienden en vriendinnen mee naar Wendy's. Hij kan het heel goed met dat groepje vinden en ze gaan contact houden via Facebook. Erg leuk, dat het zo goed klikte met alle kinderen! Dat is toch altijd weer even afwachten.

Wij kijken de film "Definitely Maybe" en gaan dan moe van alweer een drukke dag naar bed.

7 reacties:

Anoniem zei

Wat zal je Petra en haar gezin weer missen. Maar jullie eigen vakantie komt er ook aan toch?

Volgens mij hebben jullie een super leuke week gehad met elkaar!

Groetjes,
Monique

Ineke zei

Wat jammer dat je week met de Nederlandse logees er weer op zit.
Volgende ontmoeting in Nederland?

gr, Ineke

Anoniem zei

Wat je zegt, tijd vliegt. Zo te lezen is het wel en hele gezellige week geweest met de fam. Schoon.
NB: leuke foto's weer, vooral die van de ceremonie op Arlington. Wij hebben het jaren geleden ook gezien en ik was zeer onder de indruk!

Annemiek zei

Mooie foto van het Capitool.
Die uniformen die er precies uit moeten zien, ik weet nog bij Micky hoe er precieze instructies waren hoe het allemaal moest!

Anja zei

Volgens mij hebben jullie een gezellige week achter de rug, jammer dat het alweer voorbij is.
Mooie foto's van het Capitool bij avond.
De wisseling van de wacht heb ik ook 2 maal gezien en vond het erg indrukwekkend.

Anoniem zei

Wat is jullie week samen omgevlogen. Voor jullie waarschijnlijk helemaal!
Jammer dat het er weer op zit, maar jullie hebben er weer een flink aantal dierbare herinneringen aan overgehouden.

Anoniem zei

Hello hello vanuit SC!! Wat hebben we een fijne tijd gehad. Superbedankt voor ALLES!!!!!
Liefs van ons